Selv om den svenske hamburgerkjeden Max har åpnet sin første filial i Norge, er det fremdeles svensker som serverer deg burgeren. Etter at restauranten har søkt etter 60 ansatte i fire måneder, er det nå bare to fast ansatte som kommer fra Norge.

Administrerende direktør i Max Norge, Børre Halvorsen, forteller til TV2 at de måtte fly inn svensker for å få det til å gå rundt.

– Vi har et mål om å etablere 50 restauranter. Det krever 3000 arbeidsplasser. For oss representerer dette en kjempeutfordring, når vi ikke klarer å skaffe nok nordmenn, sier en oppgitt Halvorsen til tv-kanalen.

Lav status
Handel- og servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) tror den labre interessen skyldes hamburgerstekingens lave status.

– Innenfor akkurat denne delen av bransjen er det mange som ikke vil ha en slik type jobb som sin første jobb. Men det burde de. Enhver yrkeserf#229 er verdifull, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i HSH.

Flere saker fra DN Talent:

- Som å vinne i Lotto

Ville ha flere sivilingeniører

"Skal jeg hilse på sensor?" (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.