Da er det klart at Kine Stirler Alm (25) fra Oslo blir den som skal styre Adecco i august.

Det omstridte bemanningsbyrået har vært involvert i flere skandaler den siste tiden, og denne våren har de kjørt en storstilt kampanje der de har lett etter en student som kunne fungere som vikar for konsernsjefen i en måned.

Kampanjen skulle synliggjøre at firmaet formidler sommerjobber til studenter, og fikk 2300 reelle søknader fra studenter som gjerne ville ha 100.000 i månedslønn og erf#229 på CV.

Feminist, javisst
- Venninnen min så annonsen og sa "Så utrolig fantastisk, den jobben får sikkert en gutt", forteller Kine Stirler Alm.

Skullerud-jenta tenkte resolutt at den utfordringen ville hun ta, og søkte på jobben.

- Jeg tenkte at det ville være en spennende utfordring, og at det hadde vært veldig morsomt om ei jente fikk jobben. Om det ikke ble meg, håpet jeg det ble ei annen jente. Det er garantert flest gutter som har søkt, og jeg synes det er gøy å få jenter opp og fram, sier hun

Taklet vanskelige medarbeidere
Men det ble altså Kine selv om sørget for at en jente gikk til topps. Adecco roser Kine for måten hun gjennomførte en "vanskelig samtale med medarbeider" under søknadsprosessen.

- Jeg forventer veldig mye av vikariatet mitt, og håper jeg får masse erf#229 og en dyktig mentor i den egentlige konsernsjefen. Jeg håper også jeg kan bidra med noe fra mitt eget fagfelt, sier hun.

- Du er ikke redd for at dette bare er et stort PR-jippo?

- Nei, det har vært en spennennde prosess å være med i. Det er et veldig gjennomtenkt og morsomt opplegg som jeg tror andre selskap også vil kaste seg over.

Planlegger å ta mastergrad i London
Kine er utdannet fra Høgskolen i Oslo, og har rukket å fullføre to bachelorgrader. En i barnevern, og en i økonomi. Mellom bachelorene jobbet hun ett år i barnevernet i Oslo.
- Jeg var gjennom rettssaker og lærte veldig mye det ene året. Jeg kunne gjerne jobbet mer med det, men følte jeg var så ung at jeg ville gjøre noe mer. Istedenfor å ta master innen barnevernsfaget, ville jeg satse på et helt annet felt. Det ble økonomi slik at jeg kan kombinere pedagogikk, psykologi og økonomi, sier hun.

Jevnt løp
DN Talent har tidligere skrevet om Kasper Bjørn Rustad Hansen (24) som til slutt var en av de fire finalistene. Han angrer ikke på å ha lagt ned mye tid og krefter i nominasjonsprosessen.
- Det har vært kjempespennende og jeg syntes alle fire fortjente stillingene. Så klart, akkurat da du ikke hører navnet ditt blir du litt skuffet, men nå er jeg bare veldig fornøyd med å ha kommet så langt som jeg gjorde.

Flere saker fra DN Talent:

Studerte psykologi, filosofi, medisin og så psykologi igjen

Tror han kan forandre verden

Nå har halvparten av alle kvinner mellom 25-29 høyere utdanning (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.