Norske Skog oppnådde et brutto driftsresultat på 469 millioner kroner i tredje kvartal, som er en bedring fra 248 millioner kroner i andre kvartal, og fra 384 millioner kroner samme kvartal ifjor. Analytikerne hadde ventet et brutto driftsresultat på 390 millioner kroner.

Fremgangen skyldes både lavere kostnader, høyere volum og bedre priser.

Kontantstrømmen fra driften økte vesentlig i tredje kvartal til 413 millioner kroner, mot minus 129 millioner i andre kvartal. Netto rentebærende gjeld ble også redusert i kvartalet.

- Det er ingen tvil om at tredje kvartal representerer en positiv utvikling etter en svært tøff periode for Norske Skog. Likevel står vi fast ved vårt budskap om at vi må snu alle steiner for å gjøre Norske Skog til en bedrift med tilfredsstillende inntjening. Det vil fortsatt være nødvendig å tilpasse vår europeiske produksjonskapasitet til fremtidens etterspørsel, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog i en pressemelding.

Milliardnedskrivning
Driftsresultatet i henhold til internasjonale regnskapsstandarder ble imidlertid minus 1883 millioner kroner, mot minus 202 millioner i andre kvartal og minus 326 millioner samme kvartal 2010.

De stygge tallene skyldes nedskrivninger på 1875 millioner kroner, hvorav 927 millioner kroner relaterer seg til Norske Skog Parenco i Nederland.

Finanspostene var på minus 253 millioner kroner. I andre kvartal var finanspostene minus 70 millioner kroner, i tredje kvartal 2010 pluss 49 millioner.

Norske Skog venter stabile priser og volumer for avispapir og magasinpapir i fjerde kvartal, men at noe lavere priser på cellulose og returpapir ventes å bidra til en viss reduksjon i innsatsfaktorene. Brutto driftsresultatet for året forventes å bli noe bedre enn ifjor.

Les også: Pareto oppgraderer Skogen til kjøp

Dype kutt i Skogen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.