På en pressekonferanse i Tromsø torsdag kom både styreleder Enoksen og konsernsjef Semming Semmingsen med sterk kritikk til flere deler av granskningsrapporten som ble lagt fram tirsdag, men understreket også at det ikke er noen andre enn det sittende styret som kan ta ansvaret.

– Vi har kommet til den konklusjonen at det beste for selskapet er at bedriftsforsamlingen nå står fritt med hensyn til valg av styre. Vi håper det skal bidra til at organisasjonen og dets organer kan vende blikket framover, sa Enoksen.

Fornyet tillit
Han understreket at styret to ganger har fått fornyet tillit fra bedriftsforsamlingen, men at styret ønsker å legge til rette for det videre arbeidet med å rette opp omdømmet til Troms Kraft.

– Jeg ser ingen grunn til at vi skal kaste kortene nå, det ville sette selskapet i en vanskelig situasjon. Styret vil derfor jobbe framover til det er valgt et nytt styre, sa Enoksen.

Juks
Det var høsten 2011 at Troms Kraft avdekket det de mente var en omfattende regnskapsmanipulasjon i deres svenske datterselskap Kraft og Kultur. Det førte til at selskapet i fjor måtte gå inn med nesten 2 milliarder kroner i en redningspakke for selskapet.

Granskningsrapporten som ble lagt fram tirsdag, slo fast at tapet på 2 milliarder kroner kunne vært unngått.

Les også:
House of kraft
- Oljekutt er svært dårlig klimapolitikk
Javad Mushtaq (24) har fått 400.000 kroner i stipend
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.