Egil Vedal (67) er en av Norges rikeste entreprenører med en antatt reell formue på 750 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Men mediene holder han seg langt unna. Det siste og eneste ordentlige intervju ga han til Aftenposten for over 25 år siden da han var administrerende direktør i Ing. F. Selmer.

- Jeg har ikke så veldig behov for å diskutere regnskapene i avisen. Det går ikke så gærent, men i byggebransjen opplever man både opp- og nedturer, sier han i en kort kommentar til avisen.

Vedal-konsernet omsatte ifjor for en drøy milliard kroner, og satt igjen med et overskudd før skatt på 106 milioner. Selskapet er ifølge Finansavisen involvert i en rekke store byggeprosjekter, både på bolig- og næringssiden, med hovedvekt på Østlandet.

Eies av far og sønner
Selskapet eies med 30 prosent av Egil vedal, mens sønnene Anders og Ole Kristoffer eier 35 prosent hver.

For kommentarer rundt selskapet henviser Egil Vedal til sønnen Ole Kristoffer Vedal, som forteller at selskapets kunder stort sett er profesjonelle eiendomsaktører, som gir forutsigbarhet.

- Vi har dyktige og ansvarsbevisste medarbeidere som hjelper våre kunder i å lykkes med sine byggeprosjekter. Når prosjektene går bra for våre kunder, går det også bra for oss, sier han til Finansavisen. Han sier også at de er store nok til å at de til enhver tid kan konkurrere om de største og mest spennende utbyggingsprosjektene.

Les også: Hun solgte pappas livsverk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.