Subsea 7 la frem et bedre resultat enn ventet på driftsresultat, margin og ordreinngang. Analytikerne venter å oppjustere sine estimater.

- Totalrapporten var bedre enn ventet både på driftsresultat, kontantstrøm og på ordreinntak, sier analytiker Håkon Amundsen i ABG Sundal Collier til TDN Finans torsdag.

Amundsen støttes av Carnegie, Nordea Markets og Pareto Securities.

- Det var god kontantstrøm, bra ordreinntak, stang inn på alle punkter. Selskapet har dessuten vært gode til å få ned kostnader, sier analysesjef Frederik Lunde i Carnegie til TDN Finans.

Kursreaksjon ikke i stil med tallene

Omsetningen var dog noe lavere enn det ventet analytikerne ventet.

- Det er et tall som svinger mye. Man lever av bunnlinjen, sier Lunde som mener at dagens kursreaksjon, opp 3,3 prosent i skrivende stund, egentlig ikke står i stil til de gode tallene. Dette er imidlertid som ventet.

- De siste tre-fire kvartalene har det vært samme tendens: Subsea 7 leverer mye sterkere enn ventet, kursen reagerer moderat positivt for så gradvis å tikke opp de neste ukene, sier Lunde.

Amundsen i ABG og Pareto Securities trekker frem at bedringen i kontantstrøm og driftsresultat er en fortsettelse av det man har sett de seneste kvartalene hvor konsensus ikke har tatt høyde for marginen selskaper har på prosjekter i sluttfasen.

- Selskapet har bra gjennomføring og sluttfører prosjekter med god margin. Samtidig har de mindre innkjøp og ingeniørtjenester relatert til nye prosjekter, sier Amundsen som legger til at dette kan sees på en som fortsettelsen av en trend, men påpeker at det viktige er at driften er god.

Mer komfort

Pareto Securities trekker frem at ebtida var betydelig bedre enn ventet. Økningen i ordrebok gjør at kapasiteten for 2016 er hundre prosent dekket, mens kapasiteten for 2017 er 72 prosent dekket, ifølge meglerhuset.

- Selskapet har god ordredekning for andre halvår 2016 og for 2017. 2016-estimatene vil fort komme opp 15 prosent på ebitda på de bedre enn ventede tallene for andre kvartal. I tillegg begynner man å få litt mer komfort når det kommer til 2017 basert på ordreboken, sier Amundsen.

«Nok en god rapport fra Subsea 7 hvor marginene slår forventingene for fjerde kvartal på rad, men disse vil begynne å normaliseres i tråd med at større prosjekter går ut av ordreboken», skriver Pareto som har en kjøpsanbefaling med kursmål på 100 kroner på Subsea 7-aksjen.

- Sitter på 730 millioner dollar i kontanter

Også Amundsen påpeker at marginen skal ned når selskapet starter på nye prosjekter.

- Guider på at marginene i 2016 skal være under nivået i 2015 som var 25 prosent. Det betyr at de forventer betydelig fall i andre halvår, sier Amundsen som vil oppjustere sine estimater og venter å opprettholde kjøpsanbefaling på aksjen.

«Vi forventer å oppjustere estimatene til Subsea 7 for 2016, og at aksjen skal opp som følge av dagens regnskap», heter det fra Nordea Markets.

Lunde mener selskapet er lavt priset, og at den neste store triggeren for aksjen blir hva Subsea 7 gjør med balansen.

- Selskapet sitter på 730 millioner dollar i kontanter. Det bør de bruke på tilbakekjøp av aksjer. Jeg tror og håper det vil skje, men hittil har de vært altfor treige, sier han.

Nordea Markets mener en negativ nyhet var at levering av de brasilianske nybyggene til selskapet er skjøvet seks måneder frem i tid. De påpeker samtidig at det ikke er av den store betydningen for selskapet.

Pareto skriver at dette gir noen endringer i periodiseringen av nybygginvesteringene, men vil kun gjøre små estimatendringer.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Bloomberg om Trump: - Kjenner igjen en svindler når jeg ser en

Vil rive investeringer på en kvart milliard: - Det er store penger. Vi river hele dritten

Tar ut 150 millioner i utbytte tross skrekk-år: – Ting går opp og ned dnPlus (+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.