Oslo Børs åpnet opp onsdag etter oppgang på amerikanske børser tirsdag og oppgang i Asia onsdag, men endte likevel i rødt.

Norsk Hydro var blant aksjene som tynget Oslo Børs onsdag. Flere meglerhus kutter sine kursmål på aksjen etter fredagens kvartalsrapport.

Svak utvikling
Citi kutter kursmålet på Norsk Hydro med to kroner til 25 kroner og gjentar en salgsanbefaling.

Etter en svak utvikling i første kvartal oppdaterer Citi sine modeller og tar høyde for høyere råvarekostnader, spesielt relatert til kaustisk soda, energipriser og karbonkostnader.

Citi' underliggende EPS-estimat er nå 1,01 kroner for 2012, 1,80 kroner for 2013 og 2,44 kroner for 2014.

Exane BNP Paribas nedgraderer Hydro fra "outperform" til nøytral. Kursmålet kuttes 22 prosent til 31 kroner. Meglerhuset mener Hydros tall for første kvartal ble påvirket av svak utvikling innen oppstrømsvirksomhetene, der både Bauksitt & alumina og Primærmetall ble påvirket av en sekvensiell nedgang i skipningene og i realiserte priser, samt vedvarende høyt kostnadspress.

Denne gangen var en sterk utvikling innen Energi-virksomheten ikke tilstrekkelig til å motvike de overnevnte effektene, peker Exane- analytikerne på.

Som forventet
Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg uttrykte økende forsiktighet til utsiktene for aluminiumsmarkedet (i sterk kontrast til Alcoa), ifølge Exane-oppdateringen.

DNB Markets gjentar en kjøpsanbefaling på Hydro med kursmål 45 kroner. Meglerhuset mener førstekvartalsresultatet i hovedtrekk er på linje med estimatene, med noe høyere kostnader innen primæraluminium kompensert av høyere volum innen Energi.

Videre pekes det på at Qatalum rapporterte kontantkostnader på rundt 1.650 dollar pr tonn og en ebitda på 226 millioner kroner, mot DNB Markets' estimat på 233 millioner kroner.

"Avskrivningene var imidlertid også høyere enn ventet og vi har tatt EPS- estimatene for 2012 og 2013 ned med henholdsvis fem prosent og to prosent. På dagens prisnivå produserer rundt 20 prosent av den globale kapasiteten i aluminiumsmarkedet med negativ kontantstrøm og dette gir etter vårt syn lite insentiver for nye investeringer", heter det i oppdateringen.

Norsk Hydro ble omsatt for 250 millioner kroner.

DNO steg etter reserveoppdatering
DNO International steg 0,9 prosent til 9,17 kroner onsdag, etter at selskapet mandag kveld publiserte sin reserveoversikt, og meldte om p50- reserver på 371,9 millioner fat pr utgangen av 2011.

Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities mener at reserveoppdateringen ikke inneholdt veldig mye ny informasjon i forhold til det man allerede har fått oppdatert fra selskapet tidligere.

- Reserverapporten pr 31, desember 2011 var som ventet lite endret sammenlignet med reserveoppdateringene i juli og i prospektet i forbindelse med fusjonen siden de gode resultatene fra Tawke-16 brønnen (på nordflanken av feltet) fra mars i år ikke er med. Men er nesten en dobling reserverapporten fra året før, hovedsakelig på grunn av en dobling av reservene på Tawke-feltet, sier han.

Omdal poengterer også at DNO bekrefter at de vil komme med en ny reserveoppdatering i nær fremtid, som også vil inkludere resultatene fra Tawke-16.

- I tillegg vil trolig resultater fra produksjonstesten på det nærliggende Peshkhabir-funnet trolig også inkluderes i denne oppdateringen, sier Omdal til TDN Finans.

DNO ble omsatt for 36 millioner kroner.

Det norske oljeselskap som favoritt
ABG Sundal Collier foretrekker Det norske oljeselskap (Detnor) i en ny oljeselskapsanalyse og peker på selskapets eksponering mot vestre del av Barentshavet og Johan Sverdrup.

Det skriver meglerhuset i en oljeselskapsanalyse datert tirsdag 1. mai.

Meglerhuset mener den vestlige delen av Barentshavet er mest attraktiv for nye oljefunn, og trekker frem funnene på Skrugard og Havis. De mener området kan bli en ny oljeprovins i Norge.

Videre venter meglerhuset flere funn på Johan Sverdrup basert på Statoil og Lundins positive testresultater og med flere prospekter rundt Johan Sverdrup.

Meglerhuset mener Det norskes balanse kan komme under press de neste årene på grunn av det høye investeringsnivået, og mener investeringer på 27 milliarder kroner de neste fem årene, kan bli utfordrende gitt selskapets markedsverdi på ti milliarder kroner.

Meglerhuset gjentar kjøpsanbefaling på Det norske med kursmål 157 kroner pr aksje.

Samtidig tar ABG opp kursmålet på Noreco fra 5,1 til 7,9 kroner, men oppgraderer fra salg til hold. Meglerhuset tror selskapets førstekvartalsresultat vil bli påvirket av tre tørre brønner, men at fokus sannsynligvis vil rettes mot Huntington, fremtidige letebrønner, Albert og Clapton.

Skulle selskapets leteprogram ikke levere i andre kvartal 2012, står Noreco i fare for null vekstprospekter utenom Huntington-utviklingen, som ifølge meglerhuset vil begrense fremtidig oppsidepotensial.

Ettersom selskapet er en av de dyrere i meglerhuset E&P-univers, ser de ingen grunn til å ta opp kursmål med det første.

Oslo Børs endte ned 0,40 prosent til 419,53 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,3 milliarder kroner.

Les også:
WTI-oljen nær 5 ukers toppnivå
Tørr brønn på Storebjørn
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.