Oljeselskapene North Energy og Det norske oljeselskap er i ferd med å avslutte boring av en letebrønn på Storebjørn da brønnen var tørr, ifølge en melding onsdag.

"Resultatet viste at det estimerte reservoaret var vannførende, og brønnen vil nå bli plugget og forlatt som en tørr brønn", heter det.

Det ble påtruffet høyt trykk i brønnen. Det har derfor tatt noe lenger tid enn opprinnelig planlagt å nå reservoaret fordi man måtte benytte spesielle prosedyrer som gjelder for denne typen brønner, ifølge meldingen.

North Energy har en eierandel på 15 prosent i brønnen. Det norske er operatør med en eierandel på 60 prosent. Øvrig partner i brønnen er Dana Petroleum med 25 prosent.

På DNB Markets' SMB-seminar i mars ble North Energy omtalt som en aksje med spesielt høy risiko på grunn av usikkerheten knyttet til leteboringen på Storebjørn.

Northh-aksjen NORTH faller 29,9 prosent til 6,80 kroner onsdag formiddag.

Les også: Samisk aksjerush etter sjamantips
DNB tror SMB-sektoren kan gi meravkastning
DNB Markets setter Det norske på vent
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.