Ifølge en Pentagon-kilde var avstanden mellom de to flyene på det minste bare 3 meter.

– I løpet av avskjæringen, som pågikk i rundt 19 minutter, holdt Su-27-flyet først en avstand på 30 fot (drøyt 9 meter). Deretter nærmet det seg og var bare 3 meter unna P-8A-flyet, noe som må ansees for å være utrygt og uprofesjonelt, sier Pentagon-kilden.

Russiske myndigheter bekrefter hendelsen og opplyser at det russiske jagerflyet avskar det amerikanske spionflyet «helt i tråd med internasjonale regler» da det forsøkte å spionere på en russisk militærøvelse.

Et Su-27 fly gikk på vingene for å sjekke hva det amerikanske P-8 Poseidon-flyet holdt på med, da det amerikanske flyet «to ganger forsøkte å nærme seg den russiske grensen over Svartehavet uten at transponderen var slått på», heter det i en kunngjøring fra forsvarsdepartementet i Moskva.

Transponderen er en radiosender som sender ut signaler om flyets identitet og posisjon.

Les også: Trump opphever journalistforbud

Goldman Sachs forbyr pengegaver til Trump og Pence

Volkswagen satser på elbil-samarbeid i Kina

Økonomer venter strengere boliglånskrav  

Følg markedet på DN Investor

 

Se DNtv:
Med denne nye teknologien håper de å gjøre norske skiløpere enda raskere
Det handler om mest energieffektive staketak, forklarer Gøran Paulsen ved Olympiatoppen.
00:50
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.