Svensk politi leter etter gjerningsmennene som åpnet ild med automatvåpen og drepte flere personer på en bar i Göteborg.

Baren ligger ved et torg på Hisingen, og politiet ble varslet om hendelsen onsdag kveld klokken 22.23. I de første meldingene i svenske medier het det at åtte mennesker var såret.

– Det kom inn to personer med kalasjnikover og begynte å skyte, forteller et øyenvitne til avisa Aftonbladet.

En annen kilde sier til avisa Expressen at gjerningsmennene var maskerte, og at de åpenbart hadde bestemt seg for hvem som skulle skytes.

Rett etter skytingen skal flere menn ha angrepet en person i en bil utenfor baren med kniv. Politiet tror bakgrunnen for skyteepisoden var et oppgjør mellom medlemmer av kriminelle gjenger.

Antall døde kan stige

Pressefolk på stedet kunne natt til torsdag se en person som fortsatt lå ved inngangen til baren, dekket av et teppe. Etter hvert bekreftet politiet at flere var blitt drept.

– Flere personer har dødd på stedet av skuddskader, sier politiets talsperson Ulla Brehm.

Hun kan ikke si hvor mange som er døde, men politiet forventer at antallet drepte kan komme til å stige.

Ti ambulanser

– Vi har sendt ti ambulanser til stedet. Alle åtte er ennå ikke fraktet til sykehus. Jeg vet ikke hvor alvorlig skadd de er, sa Jack Söderberg ved SOS Alarm kort etter at hendelsen fant sted.

En kvinne som bor like i nærheten, sier til Aftonbladet at det har vært skyteepisoder i området før, og at det da har dreid seg om gjengoppgjør. Politiet tror det samme har skjedd nå.

– Vi jobber med å finne gjerningsmennene. Dette er en grov og hensynsløs forbrytelse, og vi har en mistanke om hva som ligger bak, sier Brehm.

Flere personer er brakt inn til avhør av politiet, men så langt er det ikke kommet meldinger om at noen er pågrepet.

Spent utenfor sykehuset

De som ble skadd i skytingen, ble fraktet til Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Ved 1-tiden på natten hadde om lag 50 venner og slektninger av ofrene møtt opp utenfor sykehuset.

– Det har vært en opprørt stemning, sa en polititjenestemann på stedet til Expressen.

Litt senere hadde mange av de frammøtte forlatt stedet. Tilstanden til de skadde er foreløpig ikke kjent, og politiet har fått beskjed om å vokte inngangen til sykehuset.

 

Les også: 17 turister drept i angrep i Tunisia

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.