69 prosent mener nyvalg var en riktig måte å håndtere budsjettkrisen i Sverige på, mens 29 mener at det var galt av statsministeren å utlyse nyvalg, viser en meningsmåling Demoskop har utført for Expressen.

På spørsmål om hvem de mener har hovedansvaret for budsjettkrisen, retter 48 prosent en anklagende pekefinger mot Löfven. Nesten like mange, 47 prosent, mener at Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson har hovedansvaret.

Mellom 30 og 38 prosent av de spurte mener lederne av de fire opposisjonspartiene Moderaterna, Centern, Folkpartiet og Kristdemokraterna har hovedansvaret for budsjettkrisen, fordi de nektet å inngå et budsjettforlik med regjeringen.

Les også:
- Helt riktig arbeid
- Jeg har ikke sett noen nordmenn som har blitt rike av å spare på konto
Tror investorer vil rømme boligmarkedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.