Det skriver Finansavisen lørdag.

I åtte år måtte skatteadvokat Sverre Koch leve med å ha et erstatningskrav på 1,8 milliarder fra Økokrim på nakken i Transocean-saken. Det endte med full frifinnelse av Koch og erstatning og oppreisning for karakteristikker fra Skattedirektoratet.

Koch mente imidlertid førstestatsadvokat Morten Eriksen i Økokrim utviste grov uforstand i tjenesten og politianmeldte både ham og Økokrim.

Nå har Spesialenheten for politisaker konkludert med at loven ikke er brutt. De gir likevel Økokrim og Eriksen kritikk.

- I anmeldelsen av Eriksen er det kommet en avgjørelse som mange betegner som uavgjort, men som jeg ikke er fornøyd med. Derfor har jeg påklaget saken til Riksadvokaten, sier Sverre Koch til Finansavisen.

- Eriksen fikk kritikk, men det ble konkludert med at det ikke var grov uforstand i tjenesten. Hva kritikken gikk ut på vil jeg ikke gå inn på. Jeg mener uansett det foreligger grov uforstand, og følgelig har jeg påklaget, sier Koch.

Morten Eriksen besvarer ikke kritikken, men avdelingsleder Petter Nordeng i Økokrim sier følgende til Finansavisen:

- Det var opprinnelig anmeldelse vedrørende konkrete forhold Koch mente var straffbare for grov uforstand i tjenesten. I tillegg ble det sendt en tilleggsanmeldelse om hvordan frifinnelsen ble lagt ut på hjemmesiden. Han mente det kunne se ut som om han ikke var endelig frikjent selv om han var det.

Les også: Frykter reprise av oljekrisen på 70-tallet

Skjønnhetstopp måtte gå

Makrostrateg: Tre ting peker i retning av et «stygt» press nedover i oljeprisene

 

Se også:

Apparatene du med fordel kan vrake:

Apparatene du med fordel kan vrake
Personlig trener Bertine Neverdal viser deg tre øvelser du heller kan gjøre for å trene hele kroppen.
03:37 Min
Publisert:
 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.