En domstol i Los Angeles har avslått anken fra norske Waleed Ahmed om redusert straff. 24-åringen er dømt for å ha hevdet at han hadde rettigheter til en Bieber-konserter i Skandinavia.

«Den føderale domstolen gjorde ikke en klar feil da de fortolket Ahmeds eposter som et uttrykk for manglende respekt for loven, et ønske om å begå ytterligere svindel og en mangel på anger», heter det i den amerikanske kjennelsen.

Waleed Ahmed  og hans norske advokat Hans Marius Graasvold mente dommen på elleve år var altfor streng. I løpet av den 22 minutter lange ankebehandlingen av saken, var det epostene som Ahmed sendte fra fengslet som var hovedtema.

– Det ser ut til at det ikke er noe stort rom for å anke denne avgjørelsen, sier Graasvold til NRK.

Hans klient ønsket å sone mest mulig av straffen i Norge. Det er større mulighet for å få soningsoverføring til Norge dersom den amerikanske dommen er like lang som den ville vært i en lignende sak i Norge.

– Utfordringen ligger i at dommen er så mye strengere enn den ville vært i Norge, sier advokaten.

Den amerikanske investoren Todd Weinberg ble svindlet for 5,7 millioner kroner av Ahmed. Han er tydelig på at svindleren må sone i USA.

- Dette er kriminalitet som er utført i USA, og han vil bli dømt i USA. Da bør han også sone straffen i et amerikansk fengsel, sier han til NRK.

Etter det NRK kjenner til, skal den oppsiktsvekkende saken om den unge, norske svindleren ha nådd både Justin Bieber selv og managementet hans.

Les også:
TV 2: - Justin Bieber har brutt avtalen
Sjeiker fortsetter jakten på norske gassmilliarder
Anslår inntil 50.000 asylsøkere neste år

Se DN Tv: Fra mesterkokk til forskningsprosjekt

Han svømte frivillig 1,5 time i iskaldt vann
Stjernekokk og triatlet Odd Ivar Solvold meldte seg som forsøkskanin.
02:52
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.