- Ja, jeg synes det er sykt å be syke jobbe, slik Stormberg-sjef Olsen i realiteten gjør. Det er så feil signaler som det kan få blitt. Han bidrar til å spre sykdom og ikke minst frykt blant sine egne ansatte, tordner LO-leder Gerd Kristiansen etter det Stormberg-sjef Steinar J. Olsen har sagt om syke ansatte, sier LO-leder Gerd Kristiansen til VG.

Steinar J. Olsen, eieren av turtøykonsernet Stormberg med 400 ansatte, gjorde det i en Youtube-video til de ansatte klart at han finner det betenkelig at ansatte med lungebetennelse eller influensa holder seg borte fra jobb.

Økt sykefravær

I videoen filmer Olsen seg selv idet han snakker om en kraftig økning i bedriftens sykefravær. Fraværet var på 5,3 prosent ifjor – langt over målet på fire prosent. I år har fraværet økt med 20 prosent og ligger på 6,2 prosent.

- Å ha et sykefravær som er så høyt som nå, er hverken naturlig eller sunt. Det betyr en merbelastning for dem som er på jobb, sier Olsen i videoen, som DN bringer et utdrag fra.

Han påpeker at mange ansatte med kroniske lidelser har lavt fravær, mens andre blir hjemme hver gang de ikke føler seg helt bra.

- Jeg mener personlig at å være hjemme fra arbeid når man er voksen fordi man har influensa, feber, vondt i hodet eller har en lungebetennelse eller bihulebetennelse, er betenkelig. Det betyr ikke at det ikke er riktig; det må man bestemme selv ut fra hvor syk en føler seg. Men det å føle seg pjusk, ikke i god fysisk form, eller ha en dag der man føler seg nedstemt og litt depressiv, det er ikke sikkert det er lurt eller riktig å være hjemme da. Mange føler det er god medisin å gå på jobb, sier Olsen i videoen.

- Vi trenger kolleger som er tilstede og bidrar i en travel periode, sier Olsen.

Utilbørlig press

LO-leder Gerd Kristiansen er enig med ham i at man må kjenne etter om man skal gå jobb.

- Men først signaliserer han at folk bør gå på jobb når de er syke. Så sier han at det er opp til den enkelte. Det er et utilbørlig press på egne ansatte, sier hun til VG.

Les også:

Vil ha syke på jobb  

Støtter sjefens oppfordring

Mageplask fra pidestallen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.