Skatt Øst har varslet 27 meglerhus og konsulentselskaper om at de ikke godtar deres praksis med å betale ut en stor andel av overskuddet som kapitalinntekt fra indre selskaper slik at de slipper unna med bare 28 prosent skatt på kapitalinntekt, mot opptil 53,7 prosent skatt på arbeidsinntekt.

Så langt har Skatt Øst fått medhold i retten i syv slike skattesaker på rad, én i høyesterett og to i lagmannsretten, skriver Dagens Næringsliv.

Nylig forkastet Borgarting Lagmannsrett anken som meglerhuset Carnegie hadde anlagt mot Skatt Øst. Retten mener ligningskontoret har utøvd et "godt overveid og begrunnet" skjønn i saken.

40 personer i Carnegie må dermed belage seg på å måtte betale nesten 80 millioner kroner i ekstraskatt.

Trekke saken

Totalt i alle sakene Skatt Øst har varslet at de vil endre skatteprosenten i, kan baksmellen på skatten for topper og nøkkelmedarbeidere i de 27 selskapene ende på rundt 400 millioner kroner.

Nå har skattemyndighetene en klar melding til meglerhusene.

- Parter med lignende saker bør vurdere å kontakte oss for å finne en løsning. En løsning kan være å trekke saken og akseptere likningen, sier seksjonssjef Monica Sivertsen i Skatt Øst til DN.

Carnegies advokat Bjørn Stordrange sier til DN at avgjørelsen om en eventuell anke vil bli tatt i løpet av et par uker.

Les også: Konsulenttopper tapte mot staten

Enskilda-topper tapte i Høyesterett



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.