I forrige uke var Terje Lohndal (28) Norges yngste førsteamanuensis, og tidenes yngste vinner av en prestisjetung nordisk forskningspris som heter Nils Klim.

Nå er han Norges yngste professor, ifølge en melding fra NTNU.

- Jeg trodde ikke jeg skulle bli professor så tidlig. Det var noen kolleger som mente at jeg burde søke fordi jeg har så mange publiserte artikler. De var overrasket over at jeg ikke var professor allerede. Så da søkte jeg, sier Lohndal.

Lohndal er professor i engelsk lingvistikk ved NTNU og er i godt selskap med filosofen Arne Næss, som ble professor da han var 27 år. Den ferske professoren mottok også nylig Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs pris til yngre forskere.

"Lohndal prøver å finne grunnsteinene i språket, og forsøker å se annerledes på hvordan språket er bygget opp. Han omtales som lingvistikkens Mozart, og belønnes med priser fordi arbeidet hans innehar en unik dybde, originalitet og spennvidde", heter det i beskrivelsen fra NTNU.

Allerede som 21-åring publiserte Lohndal sin første artikkel. Da han begynte på bachelorstudiet hadde han lest hele pensum.

Han deltok på kurs for doktorgradsstipendiater da han studerte til bachelor. Under mastergradsstudiet uttalte professoren ved Universitetet i Oslo at det var ingen i Norge som hadde noe mer å lære han.

I klesbutikken blir professoren imidertid henvist til konfirmantavdelingen.

- Jeg er liten av vekst, og ekspeditøren hadde ingen størrelser som passet. Til slutt sa han at jeg burde prøve konfirmasjonsdressene, sier Lohndal.

Han la like godt ut en melding på Twitter om hendelsen.

Lohndal tok sin doktograd i USA, og flere amerikanske universiteter konkurrerte i etterkant om å ansette ham. NTNU er strålende fornøyd med at han valgte dem og Norge.

-  Jeg er veldig stolt av at Terje er en av våre forskere, og jeg er imponert over at han er så ambisiøs. Han har fulgt sin egen vei, og er et forbilde for andre både som forsker, formidler og foreleser, sier rektor Gunnar Bovim ved NTNU.

Les også:
Ung, stressa og ambisiøs?
Janicke (23) sjonglerer masterstudier og deltidsjobb i Londons finansdistrikt
 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.