Statoil og partnerne i Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen fortsetter arbeidet med å evaluere og optimalisere utbyggingskonseptet, ifølge en melding fredag.

"Endelig beslutning av konseptvalg skal tas tidlig i 2014", heter det.

company:stl

Samtidig jobber partnerskapet for å tildele en kontrakt for forprosjektering (front-end engineering and design - FEED).

- Det handler om å få de siste avkl#229ene på plass og gi anledning til en god behandling i de enkelte selskapene. Samtidig er det enighet i partnerskapet om å tildele kontrakt for forprosjektering snarest mulig slik at vi opprettholder fremdriften, sier Øivind Reinertsen, direktør for Johan Sverdrup-feltet.

Planen er å få behandlet Plan for utbygging og drift (PUD) i Stortingets vårsesjon 2015. Produksjonsstart er estimert til slutten av 2019.

Den opprinnelige planen var å starte produksjonen i fjerde kvartal 2018.

Ressursestimatet for hele feltet er mellom 1,8 og 2,9 milliarder fat oljeekvivalenter.

Upstream skriver fredag at konseptvalget for Johan Sverdrup er blitt utsatt minst til slutten av januar, ifølge TDN Finans.

De tre lisensgruppene som er involvert hadde planlagt å velge konseptet i år, men kilder sier til ukeavisen at uenighet mellom partnerne gjør det umulig å nå denne fristen.













Kilde: Statoil

Les også:
Oljeprisene ned på gevinstsikring

Oljeservice-topper i tottene på hverandre (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.