Krogsveen snudde 180 grader og gikk bort fra tilbudet om å kjøpe virksomheten Anders Langtind og hans partnere drev i kontorer ved Ullevål Stadion. I etterkant har Magnum eiendomsmegling og flere av de ansatte i selskapet valgt å saksøke Krogsveen med krav om erstatning. Under rettssakens andre dag kom det frem at flere av de som jobbet ved kontoret fikk så store psykiske reaksjoner i etterkant at de trengte profesjonell hjelp.

Anders Langtind, som frontet det tidligere Privatmegleren-kontoret, kunne fortelle om en konkret ansatt som gråt i møte med han fordi situasjonen ble så vanskelig. En av de andre saksøkerne kunne fortelle at situasjonen ble så vanskelig at familien insisterte på psykolog. En tredje kunne fortelle at hun måtte benytte coach for å komme seg gjennom usikkerheten som oppsto da avtalen mellom Krogsveen og Magnum ble skrinlagt.

Disse reaksjonene er noe av årsaken til at flere av de ansatte i Magnum også har valgt å saksøke Krogsveen.

Gikk glipp av ekstralønn
Magnums daværende daglige leder Erik Eiklid har i retten kommet med et krav på 400.000 kroner. Kravet begrunnes blant annet med at han gikk glipp av en sign-on-fee på 50.000 kroner og heller ikke fikk ekstralønnen på 200.000 kroner han ville fått om han hadde vært daglig leder under Krogsveen-paraplyen.

En annen av saksøkerne krever 200.000 kroner da eiendomsmegleren mener egen inntjening i første halvår av 2012 ble negativt påvirket av den usikre høsten avtalehavariet første til.

De øvrige saksøkerne krever kun det uteblitte sign-on-feet. I tillegg krever de tre Magnum-partnerne erstatning på opptil 6,7 millioner kroner fordi Krogsveen i oktober ga beskjed om at selskapet mente seg ubundet av tidligere tilbud og aksept.

Bristende forutsetninger
Krogsveen prosederer på selskapet ikke var bundet av tilbudet fordi endelig avtale ikke var signert. I tillegg mener selskapet at selv om retten skulle konkludere med at avtalen var inngått, hadde meglerkjempen rett til å gå fra denne fordi den var bygget på bristende forutsetninger fordi Magnum skulle ha holdt tilbake opplysninger om pågående tvister.

Rettssaken varer i fem dager og en rekke vitner og to sakkyndige vil komme og gi sine forkl#229er.

Les også:

<b>Krymper millionkravet mot Krogsveen </b>

<b>Langtind saksøker Krogsveen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.