Tegneserieskaper Frode Øverli hadde priset originalstripen så høyt at ingen skulle kjøpe den. Solgt ble den likevel.

AC Milan ledet 3–0 mot Liverpool til pause. Selv Vårherre kunne vel ikke snu kampen for Liverpool? Øyeblikket er illustrert av tegneserieskaper Frode Øverli i hans ikoniske Pondus-stripe om Gud, Jesus og Champions League-finalen i Istanbul i 2005.

Originalstripen er utstilt på en tegneserieutstilling på Oscarsborg festning utenfor Drøbak. Søndag ble stripen solgt for 100.000 kroner.

 Lettere skremt

– Det er litt uvirkelig, for jeg satte egentlig bare en tøysepris for å skremme vekk eventuelle kjøpere. Stripen var egentlig ikke til salgs, sier Øverli.

– At noen er såpass ivrige at de betaler 100.000, er hyggelig, men også litt skremmende. Jeg hadde egentlig tenkt å ha den på mitt eget kontor, men hvis noen er så gale at de betaler den prisen, så skal de få den, legger han til.

Utstilling på Oscarsborg arrangeres av Avistegnernes Hus. Pondus’ 20-årsjubileum er et fremtredende tema i utstillingen. Den aller første Pondus-stripen er også utstilt, med en pris på 50.000 kroner. Også denne er prisen har Øverli satt for å sikre seg at ingen skal kjøpe den.

Den første Pondus-stripen. Originalen kan kjøpes for 50.000 kroner.
Den første Pondus-stripen. Originalen kan kjøpes for 50.000 kroner.
– Denne stripen ble også solgt, men kjøperen var ikke klar over at den koster 50.000 kroner. Da han fylte ut salgsskjemaet, fikk han hakeslepp da han så prisen og ombestemte seg. Men det er vel ikke helt utenkelig at også den blir solgt etterhvert, sier Håkon Strand, Øverlis agent.

Havnet på Anfield

Dette er de to stripene Øverli helst ville beholde selv. De øvrige originaltegningene fra Pondus er priset til rundt 6000 kroner.

I helgen ble det solgt tegneserieoriginaler og trykk for tilsammen 335.000 kroner, opplyser Strand. Striper fra tegneserien Rocky, Lunch og tegninger av Fredrik Skavlan er også å se på utstillingen, som varer til 31. august.

Og Champions League-finalen i 2005? Liverpool snudde mirakuløst nok kampen til 3–3 og vant straffesparkkonkurransen. En faksimile av Øverlis Champions League-stripe, oversatt til engelsk, står utstilt på Anfield stadion sammen med Liverpools Champions League-trofé.

Les også: Sharif pågrepet av politiet

LUNCH:

Smugler og krigshelts liv blir til tegneserie

Smugler og krigshelts liv blir tegneserie
Johan Andersen levde et liv på kant med loven, ble krigshelt -og venn med kong Haakon. Ny tegneserieroman signert Kristian Krohg-Sørensen forteller hans historie.
06:39
Publisert:
 

 


 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.