Det kan virke som om Samsung har kjøpt inn et lass med Nokiatelefoner som de har byttet kamera på og laget nye menyikoner til. Og skrudd til alle skruene litt ekstra. Men slik er det selvsagt ikke.

  I og med at SGH-I8510 Innov8 har samme grafiske grensesnitt som mange av Nokias telefoner blir det veldig likt. Samsung har gjort noen endringer på ikonene og i menyene, men for det meste er det helt likt. For mange er dette positivt ettersom de fleste er komfortable med Nokias system for skriving av meldinger for eksempel.

Det er ikke første gang Samsung bruker S60-systemet og det er ikke noe problem for meg at de gjør det, men jeg skulle gjerne sett en bedre tilpasning av grensesnittet. S60-plattformen er veldig stabil og fleksibel og Samsung er gode på tilpasninger. Dette kunne blitt enda bedre.

Store bilder
Hovedfunksjonen i Innov8 er et 8 megapikslers kamera. Det forrige mobilkameraet av denne størrelsen vi så på var jeg ikke veldig imponert over.

Les også: En stor porsjon grøt

Derfor var jeg veldig nysgjerrig på å se om Samsung klarte å ta bedre bilder i stort format enn Sony Ericsson. Og svaret er: Tja.

I visse tilfeller er Samsung klart bedre enn Sony Ericsson. For eksempel ved bilder tatt utendørs under ulike forhold. Innendørsbilder og portretter blir omtrent like gode, det vil si at de ikke egner seg for mye til beskjæring eller forstørring etter min mening. Generelt sett vil jeg dog si at Innov8 er en bedre kameratelefon enn Sony Ericsson C905.

 

Se flere testbilder i bunnen av artikkelen.

På video er nok Sony Ericsson et hestehode foran, men begge ligger bak Nokias N95 og N96. Synkronisering mellom lyd og bilde fungerer, men Samsungs video blir mer kornete enn nødvendig.

Øvrige funksjoner
Samsung har lagt ved et program for fjernsynkronisering mot Microsoft Exchange så også proffbrukerne kan få sitt. Multimediaapplikasjonene er det ikke noe spesielt med, det ser ut som om det er standard utgaver av S60-programmene. Med 16 GB lagringsplass hadde det vært på sin plass med et godt musikkprogram.

Konklusjon
Samsung Innov8 er en solid sammensatt telefon det er lett og godt å bruke. Kameraet yter brukbart, men kunne vært bedre. Men prisen på over 6 000 kroner blir ikke forsvart av ytelsen til denne telefonen. Hadde den hatt mer særpreg, bedre musikkstøtte og tatt enda bedre bilder kunne det kanskje vært greit med en høy pris.

Les flere tester i vår testseksjon.

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.