Robert Monsen (63), som jobbet fire år som daglig leder for Invest og Vollvik Gruppen, truer nå med å slå Vollvik og hans selskap konkurs, hvis han ikke får 700.000 kroner av Chess-gründeren, skriver Dagens Næringsliv.

Monsen ble ansatt av Vollvik i 2005 for å styre formuen hans på én milliard kroner etter salget av Vollviks mobilselskap Chess. Monsen ble oppsagt ifjor.

Masse bevis
- Jeg blir presset av Monsen. Det er det ikke noen tvil om, og det har vi masse telefoner og mailer som bevis for. Jeg er ikke en person som lar meg presse, sier investor Idar Vollvik (42) til DN.

Vollvik vil ikke kommentere om han mener Monsen har gjort dette på en redelig måte.

- Dette får stå for Monsens regning, og det får han leve med, men han har opptrådt merkelig, sier Vollvik.

- Må forfølge det rettslig
Robert Monsen sier at hans konkursbegjæring mot Vollvik Invest skyldes et lønnskrav. Han sier at Vollviks påstander om at han presser investoren, får stå for Vollviks egen regning.

I et intervju ifjor kalte Monsen aksjemeglerne som ønsket å slå Vollvik konkurs, for gribber. Nå gjør han det samme som meglerne gjorde.

- Det er rett, men jeg mener jeg har et berettiget krav. Meglerne lurte ham jo trill rundt. Dette er to vidt forskjellige saker. Dette er en profesjonell og saklig uenighet om penger. Det har ikke noen hensikt å helle mer olje på ilden i forholdet mellom meg og Vollvik. Når Vollvik ikke betaler, må jeg forfølge det rettslig, sier Monsen til DN.

- Fått i pose og sekk
Vollvik sier kravet fra Monsen uansett er for lite til å slå selskapet hans konkurs.

- Jeg kan ikke godta at folk kommer og skal få noe urettmessig. Der går grensen. Jeg tror Monsen har feilberegnet litt, stakkars. Denne saken begynte jo før jeg fikk suksess med mitt nye mobilselskap, og da mente Monsen at det ikke var så nøye hvor de pengene som var i kassen, gikk. Monsen har allerede fått i pose og sekk, sier Vollvik til DN.

Les også: - Det har vært superubehagelig hele greia

Wahwah-trøbbel for Vollvik

Stortap for Vollvik
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.