It-giganten Microsoft nekter å betale det det kaller «urimelige» konsulenthonorarer til den britiske investorduoen Robert Keith og Thomas Fussell, skriver Dagens Næringsliv.

Keith og Fussell har i årevis høstet kritikk for sin rundhåndede godtgjørelse av seg selv, og de to innkasserte 800 millioner kroner for sine aksjer i det norske søketeknologiselskapet Fast Search and Transfer da det ble kjøpt opp av Microsoft i januar ifjor for 6,6 milliarder kroner.

Søksmål
Nå har de to britene saksøkt det som nå er Microsofts datterselskap, Fast Search & Transfer as. Bakgrunnen er at Microsoft nekter å betale britene konsulenthonorarer på nærmere tre millioner kroner.

Ifølge Microsoft vedtok styret i Fast å betale de to konsulenthonoraret kort tid etter at Microsoft hadde overtatt alle aksjene i det norske søketeknologiselskapet. Pengene skulle ifølge Microsoft utbetales til de to like etter oppkjøpet, heter det i sluttinnlegget fra Fasts norske advokat Håvard K. Sandnes. Det må legges vekt på at «styrebeslutningen gir et urimelig resultat fordi det ble fattet kort tid etter at Microsoft overtok aksjene i selskapet, uten forhåndsklarering med Microsoft».

- Styrets beslutning er uansett ugyldig fordi saksbehandlingen ikke har skjedd uavhengig av styremedlemmene som ble godtgjort, skriver Sandnes.

Ikke urimelig
Advokat Rasmus Asbjørnsen, som representerer Keith og Fussell, skriver i sitt sluttinnlegg at investorduoen jobbet på oppdrag for selskapet og administrerende direktør John M. Lervik og at det er intet urimelig med avtalen.

- For dette arbeidet har de mottatt, men ikke fått utbetalt, et adekvat vederlag, skriver Asbjørnsen.

- Ikke viktig
- You're not dead!

Den britiske investoren Robert Keith savner åpenbart å høre fra DN.

- Jeg ringer angående søksmålet mot Microsoft.

- Jeg synes Microsoft er et flott selskap og jeg kan egentlig ikke kommentere de andre forholdene. Jeg visste ikke engang at saken kommer opp nå, du vet mer enn meg. Flott selskap, ingen andre kommentarer. Jeg er ikke direkte involvert i det som skjer, jeg er ikke oppdatert. Det er ikke noe som er så viktig for meg, sier Keith til DN.

Les også: Keith og Fussel får enda mer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.