Det ventes å komme en rekke surfetavler på markedet i kjølvannet av iPad. Denne uken har LG avslørt sine planer for resten av året.

LG skal komme med hele 10 nye smarttelefonmodeller som de håper å selge fem millioner eksemplarer av. Men i tillegg legger de mye vekt på en surfetavle de har høye forventninger til.

- iPad er et bra produkt, men jeg får ikke gjort mye jobb på den. Vår surfetavle skal bli bedre, fordi vi fokuserer på at man skal kunne skape innhold på den, ikke bare se på det, sier markedsdirektør Chang Ma i LG til Wall Street Journal.

Doble kjerner
LG lover at deres surfetavle skal kunne gjøre alt det som iPad gjør, men i tillegg skal den ha nye funksjoner og flere avanserte muligheter, mange av dem med fokus på produktivitet.

- Den vil være overraskende produktiv, sier Ma.

Detaljer om spesifikasjonene til surfetavlen er ikke offentliggjort, men LG sier den vil baseres på Googles Android operativsystem. Innen smarttelefoner har LG avslørt at de vil bruke tokjerneprosessorer fra Nvidia i sine mest avanserte telefoner allerede i år.

Denne uken har det også vært spekulasjoner i om den planlagte surfetavlen til Google og Verizon kommer til å lanseres i år eller ikke.

Les mer: Håper på «gPad»til jul (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.