Nettverksleverandøren Cisco stiger tre prosent på teknologiindksen Nasdaq etter at selskapet meldte at det vil komme en stor nyhet tirsdag.

Ifølge Cisco er det snakk om en nyhet som "vil endre internett for alltid", skriver Marketwatch.com . Nyheten skal ifølge Cisco ha innvirkning både på konsumenter, selskaper og myndigheter.

Nett-telefoni?
Enkelte analytikere tror det er snakk om utstyr som skal gi mobiltelefonoperatører ny skyts i konkurransen mot økende video-trafikk på nettet.

Cisco kjøpte det norske videkonferanseselskapet Tandberg ifjor. Nylig kjøpte Cisco også Starent Networks, som produsere utstyr som gjør det enkelt å koble mobilbrukere til internett.

- Cisco er sjefen
Andre spekulerer i at Ciscos fremstøt kan være et svar på Googles annonsering av at de jobber med et bredbåndsnett som er 100 ganger raskere enn dagens.

- Strategien vår er at vi skal skape nye telekomtjenester gjennom å inngå tette partnerskap med tjenestetilbydere, heller enn å bygge nettverk selv, var talsmann David McCullochs svar til det.

Analytiker Steve Allen i Sierra Tech Research sier at Cisco kanskje ikke følger etter Google i å utvikle eget nettverk, men at "timingen og den dramatiske tonen i dagens melding kan tyde på at dette har noe med selve "kraftstasjonen" i internett".

- Det kan hende at det blir mer dramatisk nå på grunn av Googles offentliggjøring. Kanskje de må minne verden på at Google ikke er sjefen når det gjelder internett-infrastruktur. Det er Cisco. Dette handler om å la verden vite at "All this is being brought to you by Cisco," sier Allen til Marketwatch.

Les mer om Googles mobil-strategi:

Google: - Mobil er viktigst

Superraskt bredbånd fra Google (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.