Stadig flere børsanalytikere advarer nå om at en ny internettboble er i ferd med å blåses opp - og snart er så stor at den sprekker. Forrige gang det skjedde ble det strarten på en lang børsnedgang, skriver Affärsvärlden.

Den forrige internettboblen startet i 1995 og holdt til begynnelsen av 2000, før det endte med et brak et drøyt år senere. Selv rett før boblen sprakk, var det få som trodde det ville skje.

I Norge er det nok å nevne Opticom og Fast, som på topp var høyere verdsatt enn solide og velrennomerte selskaper på Oslo Børs.

Nå er frykten at det samme er i ferd med å skje igjen. Mange internettselskaper med risikofylte forretningsideer får altfor mye penger fra risikovillige investorer.

- Vanvittige saker
- Det skjer vanvittige saker innen en del områder av internett. Selskap med to, tre ansatte kan dra inn 30, 40 eller 50 millioner dollar. Det er ikke riktig, sier Fred Wilson hos risikokapitalselskapet Union Square Venture.

Google bød for eksempel nylig 37 milliarder kroner for internettselskapet Groupon, som så sent som i vår var verdsatt til bare rundt 8 milliarder kroner.

I dag er det Facebook som er symbolet for den nye tidens internettselskaper. Facebook alene verdsettes nå til mellom 250 og 350 milliarder kroner, som til sammenligning er mer enn de norske børsselskapene DnB Nor, Orkla og Hydro til sammen.

Så langt er det ingen som tør si at nok er nok, og tilstanden er jo per i dag heller ikke like sinnsyk som den var i 1999.

Les også: Facebook opp 77 prosent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.