Microsoft har havnet i et massesøksmål fremmet av en rekke almennaksjonærer som kjøpte Microsoft-aksjer i perioden 18. april til 18. juli i år, skriver Betanews.

Massesøksmålet, som fremmes av advokatfirmaet Robbins Geller på vegne av aksjonærene, er basert på en anklage om at Microsoft skal ha «utgitt falske og misvisende uttalelser om selskapets finansielle situasjon og om nettbrettet Surface RT».

Kort sagt: Microsoft løy om hvor mye de hadde solgt av nettbrettet og hvor stor etterspørselen var. Aksjonærene mener at Microsoft ikke fortalte markedet at de hadde et enormt restlager av nettbrettet Surface RT, noe som er et brudd på amerikansk lovgivning.

Ventet
Betanews skriver at søksmålet var nærmest uunngåelig i lys av at Microsoft tilbød markedet svært lite informasjon om salget av Surface RT før de gjorde en regnskapsmessig nedskriving av restlageret av Surface RT på 900 millioner dollar i sitt regnskapsmessige fjerde kvartal 2013.

Nedskrivingen fikk aksjen til å stupe 11,4 prosent, det største fallet noensinne på én dag for Microsoft. Aksjonærene mener nedskrivingen skulle vært gjort ett kvartal tidligere.

Les også:
Slik påvirker jubeltallet Norge
- Nå er Birken i ferd med å bli harry
Mercedes' nye Norgesfavoritt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.