I forrige uke bestemte en dommer i Australia at det midlertidige salgsforbudet for Samsung Galaxy Tab 10.1 skulle forlenges til den planlagte rettssaken mellom Apple og Samsung var over.

En patentekspert som har gransket domstolsbeslutningen mener det ikke bare er Samsung som kan få problemer, men at alle andre telefoner og nettbrett som bruker Googles Android-system risikerer å bli rammet av salgsforbud. Det skriver idg.se.

Patenteksperten Florian Mueller viser til flere uttalelser fra Apple i domstolsbeslutningen, og skriver i sin blogg at patentbruddene Apple viser til ikke er spesielle for Galaxy Tab 10.1, men omhandler teknikker som brukes i Android generelt. Det kan skape problemer for blant andre HTC og Motorola i Australia, skriver Mueller.

Totalforbud mot Android i Australia
Apple ønsker at iPhone og iPad skal være unike, og vil derfor ikke lisensiere ut sine patenter til andre – slik for eksempel Microsoft har gjort med HTC og Samsung. I verste fall betyr det at det kan bli et totalforbud mot Android i Australia.

Fra før har Apple stukket kjepper i hjulene for Samsung også andre steder i verden, blant annet med et salgsforbud i Tyskland.

Det pågår også lignende rettstvister i andre land, som USA, Korea, Nederland og Japan.

Samsung har på sin side svart med å saksøke Apple for det de mener er brudd på sine patenter: Samsung vil stoppe Iphone 4S

Rettsaken mellom Apple og Samsung i Australia skal etter planen starte i mars neste år.

Les også: Samsung måtte fjerne nettbrett og Kald patentkrig i mobilbransjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.