Hvem har ansvaret når mobilen din slutter å fungere? Apple har lenge hevdet at de ikke har noe ansvar hvis fuktindikatorene på Iphonen din har slått ut. Men en rekke brukere i USA var ikke fornøyd med dette svaret, og nå har Apple gått med på å betale 53 millioner dollar til 153.000 kunder som er medlemmer av et gruppesøksmål mot selskapet, skriver Cnet.com.

Søksmålet gjelder den orginale Iphonen, samt 3G og 3GS-modellene.

Slo ut på varme
Apple brukte indikatorene til å nekte repreasjon på selskapets regning, men 3M, som laget indikatorene, har senere innrømmet at varme også kan føre til at indikatorene viser utslag.

Indikatorene er små hvite lapper som skal skifter farge hvis de blir utsatt for fuktighet.

Fuktindikatorer har vært et omstridt tema også i Norge, og kunder som hevder de ikke har utsatt mobilen for vann har fått sine krav om reparasjon avvist.

Forliket i USA kan gi hver kunde rundt 200 dollar, avhengig av hvor mange som sender inn krav. Forliket må dessuten først godkjennes av domstolen.

Les også: Grønt Norge-gründer bruker kronprinsen i sitt forsvar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.