Waleed Ahmed var lenge høyt oppe med sitt gründerselskap Grønt Norge. Han ble omtalt som "Norges Mark Zuckerberg", og fikk utallige positive medieoppslag om enorme salg av en solcellelader for Iphone. Han menget seg med både kongelige og ministre.

Men i april 2012 avslørte DN.no at Grønt Norge var en ren bløff. Siden har det gått nedover for mannen fra Ytre Enebakk, og nå omgås han et helt annet klientell, i et fengsel i Los Angeles. I mars rapporterte NRK.no at han var anklaget for å ha svindlet til seg nærmere seks millioner kroner ved å selge rettigheter til Justin Bieber-konserter i Skandinavia. Disse rettighetene hadde han ikke.

Kronprins brukt i apell
Ahmed ser ut til å ha brukt sin omgang med folk i maktposisjoner til å få tillit så han kunne gjennomføre svindelen. Nå forsøker han å bruke forbindelsene igjen, denne gang for å få mildere straff og for å bli flyttet til Norge for soning, skriver NRK.no.

I et brev nettstedet har fått tilgang til nevner han både kronprinsen og Andrew Young, borgerrettsaktivist, tidligere FN-ambassadør og borgermester i Atlanta.

- Andrew Young betrakter meg som sin sønn, og da han fant ut at jeg var arrestert i San Fransisco ringte han umiddelbart til statsadvokat Andre Biorrette i Los Angeles. Young fortalte at han hadde møtt meg gjennom kronprinsen av Norge, hans majestet Haakon Magnus, og at han hadde vanskelig for å tro at jeg kunne ha gjort noe slikt. Videre fortalte han til statsadvokaten at jeg sannsynligvis hadde blitt ført bak lyset av noen andre, og at jeg er en hardtarbeidende ung mann som elsker å jobbe, skriver Ahmed.

Uskyldig
Ahmed har tilstått forholdene, men hevder en form for uskyld i sitt brev til dommeren.

- Mine tårer kan ikke bevise min uskyld. Men jeg tror kraften av mine rene tanker og følelser kan hjelpe meg med å kaste lys over uskyldigheten, som trenger luft til å vokse og utvikle seg hos meg, skriver Waleed Ahmed, ifølge NRK.

Påtalemyndigheten krever en straff på fem år og tre måneder, mens Ahmeds forsvarer mener 18 måneder er en riktig straff.

Les mer om Grønt Norge-avsløringen: Krevde full renvasking - innrømmer bløff

Grønt Norges forkl#229: Delte ut Iphone-laderne til de fattige

- Grønt Norge er en ren bløff (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.