Nettstedet Cnet.com kaller gjentagelsen ”bisarr”, og det er kanskje ikke så rart. For en prototype som trolig er Apples nye Iphone 5 skal ha kommet på avveie i slutten av juli. Mobilen ble mistet på en bar i San Francisco.

Det er omtrent nøyaktig det samme som skjedde i fjor, da en Iphone 4 kom på avveie før mobilen ble lansert, også den gangen i en bar.

Solgt og vist frem
Iphone 4 var kamuflert som en gammel Iphone 3Gs, men ble avslørt av de som fant den, og solgt til dingsebloggen Gizmodo for 5.000 dollar. Dermed ble nyheter om telefonen spredt før Apple fikk presentert den. Denne gangen skal mobilen ha vært kamuflert som en Iphone 4, og foreløpig har den ikke dukket opp i media. Ifølge Cnet kan den ha blitt solgt på nettstedet Craigslist for 200 dollar – trolig av noen som trodde de hadde fått tak i en vanlig Iphone 4.

Ble tilbudt penger
Apple skal ha meldt tapet til politiet og beskrevet den som ”uerstattelig”. De skal også ha sporet enheten til et hus i San Francisco, der de sammen med politiet fikk tillatelse av eieren til å gjennomsøke huset. Eieren innrømmet å ha vært på den aktuelle baren den kvelden, men nektet for at han kjente til mobilen, selv om Apples representant skal ha tilbudt penger og ”ingen flere spørsmål” om saken.

Det har gått en mengde rykter om Iphone 5, og mange trodde den ville bli lansert 7. september. Nå tror mange det blir i oktober.

Les om forrige gang dette skjedde:

Politiraid etter hemmelig ny iPhone

Slik ble nye iPhone avslørt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.