Patentkrigen mellom Apple og Google ble mandag avgjort da Det amerikanske patenttilsynet bestemte at enkelte av HTC sine Google Android-telefoner, bruker programvare som krenker Apples patenter, melder CNN Money.

Importen av disse telefonene til USA vil dermed bli stoppet fra april 2012.

Dommen er ikke så bred som Apple håpet på, og gir Google hele fem måneder til å finne en løsning på problemene, ifølge CNN Money.

Programvaren det er snakk om er en smartfunksjon, som gjør det mulig for telefonen å identifisere telefonnumre i tekst, for eksempel en e-post slik at du kan klikke rett på nummeret for å ringe.

Hvis Google kan legge inn denne populære funksjonen, som de fleste smarttelefonbrukere forventer, uten å krenke de to patentkravene de nå er dømt for, vil de kunne omgå importforbudet, skriver CNN Money.

HTC var før denne dommen i ferd med å bli den største smarttelefonleverandøren i USA, med en import på mer enn 5,7 millioner telefoner til USA i sist kvartal, ifølge det amerikanske nettstedet.

Disse telefonene selges med smarttelefonprogramvaren Android, som er utviklet av Google.

Les også: - Apples verdi halveres i 2012

Litt mindre, like tøff

Samsung får minirevansj mot Apple

Det egentlige mobilvalget (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.