Samsung og Apple har kjempet en patentstrid i Australia de siste månedene. Apple mener her, som i flere andre land, at Samsung har brutt 13 av deres patenter med sitt Galaxy Tab 10.1 nettbrett.

En dommer bestemte at Samsung skulle få midlertidig salgsforbud mens saken pågår, men etter en måned er nå denne avgjørelsen omgjort igjen. I en ankesak skriver dommerne at Galaxy Tabs levetid i butikkhyllene er omtrent ett år, og derfor vil et salgsforbud under saksgangen i praksis drepe produktet og dermed gi Apple fullt medhold uten at saken er behandlet, skriver Wall Street Journal.

Samsung må imidlertid vente til fredag, så Apple får tid til å anke avgjørelsen til Canberras høyesterett.

Den koreanske elektronikkgiganten må også føre nøye regnskap med alle enheter som blir solgt av Galaxy Tab både i Australia og fra Australia frem til en endelig avgjørelse i saken foreligger.

Apple har lignende saker mot Samsung i blant annet Tyskland. Der prøver Apple nå å få gjort et salgsforbud mot Galaxy Tab gyldig for hele EU.

Les også: Apple holder stand i patentkrigen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.