Det er det norske selskapet Encripto i Ålesund som har gått gjennom krypteringsløsningene til de ulike nettbankene.

– Resultatet er overraskende, sier daglig leder Juan J. Güelfo til Teknisk Ukeblad.

Kun to «godkjent»
Forenklet forklart er hovedproblemet at de fleste bankene ikke har kryptert forbindelsen mellom server og kundenes PC-er godt nok.

Bankene som er blitt sjekket er BN Bank, DNB, Fokus Bank, Landkredit, Nordea, Sparebank 1, Sparebank 1 Møre, Sparebank 1 Vest, Storebrand og YA Bank. Kun to av disse fikk stempelet «godkjent».

Encripto vil imidlertid ikke navngi hvilke banker som har oppnådd de ulike resultatene.

Vekker oppsikt
– Vi har ikke gitt navn på bankene i de ulike resultatene ettersom vi ikke ønsker å skade renommé eller reklamere for de sikreste. Målet med rapporten er å opplyse om situasjonen vi har i Norge, sier Güelfo.

Undersøkelsen har vakt oppsikt blant bankene.

– Vi må vel si at et sånt oppslag ga oss en støkk, sier daglig leder Knut Kvalheim hos Bankenes standardiseringskontor (BS).

– Hver av de ti bankene som er omtalt her, har tatt fatt i problemene. Vi tar tak i denne rapporten, og noen har en jobb å gjøre, sier Kvalheim.

Les også:
- Alle bør hacke seg selv
Nok en nettbank-krasj
BankID nede i tre timer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.