Telenor er på vei inn i India for full fart. Aksjeoppkjøpet i Unitech Wireless koster dem rundt 7,5 milliarder kroner og ytterligere investeringer må beregnes til minst en milliard til, før selskapet får solgt et eneste tellerskritt. Samtidig gires konkurransen opp rundt Telenor, og stadig flere kunder blir bundet opp til konkurrenter.

– Senere tids utvikling gjør det viktig for oss å få et tilbud ut til kundene i India i fjerde kvartal slik vi har sagt tidligere. Men jeg tror ikke det er noen som kan støvsuge markedet tomt for kunder innen da, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Han håper på en mer lystbetont tilværelse i India enn det de har opplevd i Russland og Ukraina, hvor samarbeidsklimaet med russiske medeiere er mildt sagt lite konstruktivt.

Les mer: Telenors ankesak utsatt

– Vi tar nå et stort, nytt skritt inn i India. Jeg tror vekstfasen der blir gøy og forhåpentlig hyggeligere enn Russland, men vi får nok utfordringer der også etter hvert, sier Baksaas til Dagensit.no.

Kan bli størst
Han vil ikke spå noe om Unitech Wireless i India vil bli Telenors største operasjon utenfor Norge og om det kan kompensere for et eventuelt tap av aksjer i russiske Vimpelcom.

– Hvordan den indiske telekombransjen utvikler seg blir spennende å se. Vi skal nok gjennom en konsolideringsfase der også, så får vi se hvordan det blir etterpå, sier Baksaas.

Han åpner også for at det kan skje andre ting med Telenor som er like betydningsfulle.

– Det finnes andre vekstmarkeder enn India også, sier Baksaas.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.