Smarttelefoner og nettbrett har blitt den største plattformen for håndholdte spill det siste året. Spillerne har vent seg til å bruke trykkskjermen som styremetode og nye, innovative spill pøses ut stadig raskere. Derfor kan det ved første øyekast virke merkelig at noen tar en håndkontroller som ligner de som brukes til Xbox og Playstation og fester en trykkskjerm til den. Men om man ser nærmere på hva som bor i denne spillkontrolleren åpner en ny horisont seg.

Det er komponentprodusenten Nvidia som står bak den nye håndholdte spillkonsollen Shield. På innsiden har Shield den flunkende nye maskinvareplattformen Tegra 4, som også blir å finne i de ledende smarttelefonene og nettbrettene som lanseres senere i år. Disse komponentene er så kraftige, at de kan tilby en spillopplevelse som skal være like god som de «store» spillkonsollene, samtidig som at selve konsollen er svært mobil.

Under sin pressekonferanse på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas demonstrerte Nvidia hvordan Shield kan vise fullverdig spillgrafikk på en 4K HD-tv, det vil si en tv med fire ganger høyere oppløsning enn dagens HD, uten at det oppstår hakking eller forsinkelser.

Når man ikke er i nærheten av en tv eller projektor kan man spille på den innebygde fem tommer store skjermen som har HDready oppløsning. Shield kan dermed - i teorien - oppfylle mange spilleres ønske om å kombinere spillkvaliteten man får på Playstation 3 og Xbox 360 med mobiliteten til smarttelefoner og nettbrett.

 

Strømmer pc-spill
Programvaren i Shield er Android, verdens mest utbredte operativsystem for smarttelefoner og nettbrett. Selv om kvaliteten på spillene som gis ut for Android vokser raskt, er det foreløpig ikke noe stort utvalg spill som utnytter potensialet i Shield tilgjengelig.

Derfor har Nvidia annonsert en annen funksjon som mange vil sette pris på. Dersom pc-en din er utstyrt med et støttet Nvidia grafikkort kan du også spille pc-spillene dine på Shield via en trådløs nettverkstilkobling. Spillene installeres på pc-en og strømmes via nettverket til Shields skjerm og kontroller.

Nvidia lover levering til butikkene mellom april og juni i år, men har ennå ikke oppgitt noen pris for Shield.

Les også:
Kjør som et (pinn)svin
- Apple nekter oss å si at det er noe feil med Iphone
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.