Etter Apples lansering av iPhone 5S og iPhone 5C har kritikken fra analytikerne haglet rundt IT-giganten. Nå mener et av selskapene som har ledet kritikken mot selskapet at Apple ville hatt mer flaks med en billigtelefon, dersom de heller hadde laget en iPhone 4C, skriver Cnet.

«Telefonen vi har kalt 4C ville kunne spart Apple for mer enn 20 prosent i kostnader, sammenlignet med hva de må ut med nå. Dette ville gjort telefonen billigere og mer attraktiv på markedet», skriver analytiker Toni Sacconaghi i Bernstein Research i en pressemelding i dag.

Ville kostet rundt halvparten
Ifølge analytikerne ville en billigversjon av iPhone 4, med noe eldre teknologiske løsninger kunne bli solgt for rundt 375 dollar i Kina. Altså ca halvparten av hva nye iPhone 5C vil koste. Analytikerne i Bernstein Research skriver at dette ville vært en pris som passet markedet mye bedre.

«En slik telefon ville kostet Apple minimalt å produsere og kunne ha blitt faset ut av markedet når som helst uten tap dersom selskapet hadde vært misfornøyd med salget», skrev Sacconaghi.

Han tror ikke at den nye iPhonen vil få innpass i det kinesiske markedet, men at de resterende iPhone 4 og 4S som fortsatt ikke er solgt vil finne sin vei inn i Asia og bli solgt der, skriver Cnet.

Ikke konkurransedyktig
Kritikken fra amerikanske analytikere har i stor grad dreiet se rundt at iPhone 5C er for dyr til å ta opp kampen med konkurrentene i Kina. Derfor tror de fleste at Apple vil fortsette å tape markedsandeler.

Apple ligger på sjette plass på salgslisten i Kina, under både Samsung og HTC. I tillegg sliter selskapet med et luksusstempel, som stenger dem ute fra majoriteten av kundene i landet, skriver Cnet.

Et annet tegn på at 5C ikke har solgt som forventet er at Apple denne gangen ikke har annonsert hvor mange enheter som er forhåndssolgt. Apple pleier alltid å være raskt ute med disse tallene, men denne gangen har det vært helt stille fra IT-giganten til tross for at forhåndssalget startet tidlig mandag morgen.

Les også:
Produsentene rømmer Windows Phone
- Apples lansering er bra for oss
Har fortsatt tro på Apple (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.