Kinesiske Huawei melder at de vil fortsette å produsere telefoner med Windows' operativsystem, skriver svenske aviser i dag.

- Vi vil fortsette å produsere enheter som kjører Windows Phone, og vi vil lansere flere produkter med dette operativsystemet. Vi forblir en av Microsofts strategiske partnere, sa Europa-sjef Richard Ren i Huawei til journalister i Stockholm.

Produsentene rømmer
Etter at det ble kjent at Microsoft skulle kjøpe telefonproduksjonen til Nokia har en etter en av de største telefonprodusentene signalisert at de ikke lenger ønsker å lage telefoner som støtter denne plattformen. Markedslederen Samsung var en av de som gikk ut med dette først i amerikanske medier, tett etterfulgt av HTC.

Microsoft skriver selv på sin blogg at dette ikke var uventet.

Satser i Europa
Ifølge Huawei selv er et videre samarbeid med Microsoft en del av deres satsning mot Europa. Selskapet er per dags dato et av de største i Kina. Blant annet er de større enn telefongiganten Apple, men Huawei ligger fortsatt bak i både Europa og USA.

Per nå har Nokia 80 prosent markedsandel innenfor Windows Phone-plattformen. Dette kommer av at selskapet har vært det eneste som har satset eksklusivt på Windows Phone. Huawei kan imidlertid bli en utrolig viktig samarbeidspartner for Microsoft da de kan tilby selskapet en vei inn i det kinesiske markedet. Et marked mange produsenter og plattformsleverandører har slitt med tidligere, blant dem Apple, som i forrige uke lanserte en billigtelefon som er spesielt rettet inn mot det kinesiske markedet.

Les også:
Slik ble Netflix-sjefen overrasket av norske seervaner.
Microsoft vil kjøpe din Ipad
Lumix G6: Brukervennlig, trådløs og kompetent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.