Google skal angivelig være i samtaler med store medieselskap som Vox Media, CNN, Mic, Washington Post og Time om å lage et produkt som leverer artikler i et mobilmagasinaktig design, tilsvarende Snapchat-tjenesten Discover. 

Det melder Wall Street Journal fredag, som viser til kilder med kjennskap til saken.

Prosjektet har fått navnet «Stamp».

Kan bli annonsert neste uke

Bilde- og videodelingsappen Snapchat, som eies av selskapet Snap, lanserte Discover-tjenesten i januar 2015. Funksjonen driftes av ulike mediehus, blant annet CNN, Daily Mail, MTV og VG.

Nå skal Google lage en lignende tjeneste som blir bygget rundt Google sitt AMP-prosjekt. AMP står for «accelerated mobile pages» og er en mobiloptimalisert tjeneste som skal kunne laste ned innhold umiddelbart hvor som helst. «St» i Stamp står for «stories».

Googles «Stamp-prosjekt» kan bli annonsert så tidlig som neste uke, ifølge Wall Street Journal.

– Helt siden oppstarten av AMP har vi hele tiden samarbeidet med medier, og vi jobber med mange nye ting, sier en av Googles talspersoner til avisen. 

Medieaktørene som ønsker å ha et samarbeid med Google kan publisere historier, såkalte «stories» som det heter på Snapchat, i form av tekst, bilder og videoer som kan sveipes til siden, akkurat som man kan på Snapchat.

Google ville kjøpe Snap

Fredag morgen skrev DN om at Google vil kjøpe Snap for 240 milliarder kroner. I begynnelsen av 2016 skal Google ha tilbudt 30 milliarder dollar for å kjøpe Snap, sier innsidere i selskapet til Business Insider. Det tilsvarer nær 240 milliarder kroner.

Tilbudet står fortsatt, ifølge Business Insider. Avisen skriver at en person med kjennskap til saken forteller at tilbudet ble diskutert like før børsnoteringen i mars, og at budet på 30 milliarder dollar fortsatt står. Men Snap-sjef Evan Spiegel er ikke interessert i å selge til hverken Google eller noen andre. Det er uklart hvor formelle samtalene mellom selskapene har vært.(Vilkår)

Se trailer: «Den andre siden av håpet»
Se trailer: «Den andre siden av håpet»
01:40
Publisert: