Prøvde du å bruke Facebook torsdag kveld er sjansene store for at du opplevde å ikke komme inn eller at det gikk svært tregt. I 2,5 timer opplevde Facebook store driftsproblemer, noe som ikke har skjedd siden 2006, skriver idg.no.

Feilen skyldtes en oppdatering som ble gjort i feilmeldingsrutinene til Facebook. Men oppdateringen ble selv oppfattet som en feil av systemet og dermed oppsto en sirkel av feilmeldinger systemet ikke kunne komme seg ut av.

Ctrl+Alt+Delete
Løsningen ble å stenge ned hele Facebook-systemet, som er en av verdens største databaser. Og starte den opp igjen fra bunnen av.

- Måten å stoppe feedback-syklusen var ganske smertefull. Vi måtte stoppe all trafikk til databasen, som innebar å slå av hele nettsiden. Når databasen var gjenopprettet og hovedfeilen funnet, kunne vi langsomt slippe flere og flere brukere tilbake til siden, skriver programvaresjef Roger Johnson i Facebook i et blogginnlegg.

Sårbare
Selv om Facebook i stor grad er oppe og går igjen nå, er det automatiske feilmeldingssystemet avslått. Det vil si at Facebook kjører med redusert sikkerhetsnivå.

I en slik fase kan det være fristende for hackere og datakriminelle å forsøke å utnytte systemet for egen vinning. Vi oppfordrer derfor alle til å utvise ekstra forsiktighet når de bruker Facebook i nærmeste fremtid.

Les også: Har fått nok av Netcom (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.