I høst var programmeringsselskapet Opera på toppen over analytikernes favorittselskap. Fredag leverte selskapet veksttall for fjortende kvartal på rad, og analytikerne tror toppen er langtfra nådd for selskapet.

- Toppen er absolutt ikke nådd for dette selskapet. Med tanke på den veksten Opera har hatt det siste året er aksjen fortsatt veldig billig, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie.

Etter kvartalspresentasjonen på fredag var Opera-aksjen opp 0,67 prosent til 75 kroner. Så langt i år har selskapets aksjer steget med nær 130 prosent.

Torgersen understreker at han tror de som selger seg ut nå vil gå glipp av en skikkelig opptur neste år. Han får støtte fra analytiker Christer Roth i DNB Markets.

- Vi er fortsatt positive til flere av IT-selskapene og ser for videre oppgang de neste månedene. Opera, Telenor og Ericsson er blant våre toppvalg innen teknologisektorene, sier han.

Skal mye til for nedtur
- En har jo ikke en krystallkule hvor en med sikkerhet kan se hva som vil skje, men jeg tror at det skal veldig mye til før vi ser nedtur i en del av IT-selskapenes aksjer, sier Torgersen.

Han understreker at Opera ikke er alene om å ha analytikernes favorittstempel, også Nordic Semiconducter er på listen over de som skal opp ifølge Torgersen. Selskapet steg fredag på børs med 0, 8 prosent til 24,5 kroner per aksje.

- Vi vil se en standardisering av bluetooth i smarttelefonene, som vil gi et økt salg på tilbehørsmarkedet. Dette vil gi økt vekst for Nordic Semiconducter, sier Torgersen.

Roth på sin side trekker frem Telenor som en annen sikker aksje frem mot årsskifte.

- Telenor-aksjen er fortsatt billig, justert for verdien av de listede selskapene Telenor eier. Vi tror også markedet kan komme til å prise opp DTAC, som er Telenors Thailandske virksomhet, i tiden som kommer, sier han.

Videre peker Roth på at Ericsson er blant DNBs favoritter til tross for skuffende resultater i tredje kvartal. Torgersen på sin side mener at norske Atea vil levere sterkt i årets siste kvartal. Atea var fredag ned 2,2 prosent til 66,5 kroner per aksje.

Atea leverte også dårligere enn analytikerne ventet i tredje kvartal.

Ser aldri på aksjekursen
- Jeg ser aldri på aksjekursene, det er rett og slett ikke en prioritet, sier administrerende direktør Lars Boilesen i Opera til DN.no.

Fredag signaliserte ikke selskapet at de hadde planer om å betale ut noe utbytte til aksjonærene i inneværende år, men at de hadde vekstplaner frem mot 2015.

- For å fortsette å skape gode kvartaler må vi tenke på helt andre ting enn hva aksjekursen ligger i, jeg mener at hva analytikere mener og slikt ikke er det viktigste for et selskap, fortsetter han.

Les også:
- Vår oppgave er å holde internett åpent
- Mange vil prøve seg
- Det ville ikke gjort oss noe å få en markedskorreksjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.