Waleed Ahmed var lenge høyt oppe med sitt gründerselskap Grønt Norge. Han ble omtalt som "Norges Mark Zuckerberg", og fikk utallige positive medieoppslag om enorme salg av en solcellelader for Iphone. Han menget seg med både kongelige og ministre.

Men i april 2012 avslørte DN.no at Grønt Norge var en ren bløff. Siden har det gått nedover for mannen fra Ytre Enebakk, og nå omgås han et helt annet klientell, i et fengsel i Los Angeles. I mars rapporterte NRK.no at han var anklaget for å ha svindlet til seg nærmere seks millioner kroner ved å selge rettigheter til Justin Bieber-konserter i Skandinavia. Disse rettighetene hadde han ikke.

22-åringen har sittet fengslet i USA siden han i september 2012 ble pågrepet av FBI i San Fransisco. Få måneder tidligere svindlet han den amerikanske investoren Todd Weinberg for nærmere seks millioner kroner.

Ahmed skulle dømmes i den føderale domstolen i Los Angeles tidlig tirsdag morgen, lokal tid. Men dommer Philip Guiterrez valgte i stedet å utsette dommen, skriver VG Nett.

Det skjer etter at FBI hevder Ahmed i e-poster fra fengselet blant annet skriver at han etter dommen skal forgripe seg på mødrene og døtrene "deres". Epostene er sendt til det FBI mener er en medsammensvoren.

- Finner glede i ondskap
- Jeg er veldig bekymret fordi han har truet amerikanske mødre og døtre på det groveste, sa dommeren i retten, ifølge VG Nett.

- Det ga meg et glimt av den ekte Waleed og det var skremmende. Han finner glede i ondskap. Mest skremmende av alt er at han i e-postene skriver at han er i USA for å skape helvete, sa dommeren.

Etter å ha lest e-postene ba aktor om en kraftig straffeskjerping, og vil nå at Ahmed skal dømmes til 100 måneders fengsel. Dommen og straffeutmålingen er utsatt til 19. august.

I retten i Los Angeles har 22-åringen framstått som en angrende synder, og forsvareren hans har nedlagt påstand om 18 måneders fengsel. På tampen av saken fikk imidlertid FBI tilgang til en rekke eposter han har sendt fra fengselet, og oppjusterte straffepåstanden til 8,5 års fengsel.

Her raljerer han over den lave straffen han vil få, og sier at amerikanske myndigheter skal angre på at de har satt ham i fengsel, ifølge påtalemyndigheten. Dommeren mener retten trenger mer tid til å vurdere de nye bevisene.

CNN
Amerikanske CNN har vist stor interesse for saken. Kanalen har blant annet intervjuet Todd Weinberg i et åtte minutter langt innslag under fanen «Special CNN Investigation».

Her har de blant annet referert til merkelappen Ahmed fikk av NRK som «Norges Mark Zuckerberg».

De intervjuet også blant andre tidligere FN-ambassadør Andrew Young, som mener nordmannen har utnyttet hans kontakter etter et kort møte de to hadde på et FN-arrangement i Norge.

Les også: Grønt Norge-gründer bruker kronprinsen i sitt forsvar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.