Oppskytningen fra Cape Canaveral i Florida natt til lørdag var vellykket, og dersom alt går etter planen er Dragon-kapselen med 2,5 tonn forsyninger om bord framme ved ISS mandag.

SpaceX, som ledes av Elon Musk, er et av selskapene som har fått i oppdrag å bygge nye, bemannede romfartøy for NASA.

Under testing av en Dragon-kapsel ment for persontransport 20. april, gikk det galt og endte med eksplosjon, brann og totalhavari. Det var derfor knyttet spenning til oppskytningen.

Spenningen ble ikke mindre da det oppsto feil som resulterte i to dagers forsinkelse, men natt til lørdag så det ut til at alt gikk etter planen.

Planen om å sende astronauter til ISS om bord i en Dragon-kapsel, forutsetter at det kommer systemer på plass som kan redde dem dersom noe går galt under oppskytning.

Siden romfergene ble pensjonert i 2011, har amerikanske astronauter vært avhengige av russiske Sojuz-fartøy når de skal til Den internasjonale romstasjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.