It-produsenten Cisco har gjort en undersøkelse blant 1800 mennesker mellom 18 og 30 år fra hele verden om hvordan de kommuniserer med omverdenen.

I undersøkelsen kommer det frem at 32 prosent av de spurte ville valgt smarttelefon som sitt eneste arbeidsverktøy dersom de måtte velge. 37 prosent ville valgt en bærbar pc, men tallet på 32 prosent viser likevel hvor viktig mobile enheter blir for it-driften i nær fremtid.

Samtidig oppgir 42 prosent av de spurte at de ville opplevd abstinenser dersom de ikke hadde anledning til å holde seg oppdatert på mobilen ofte, også for private formål.

Sikkerhetsutfordring
Det er en tydelig trend innen it at yngre arbeidstakere forventer å kunne bestemme selv om de bruker eget eller bedriftens utstyr til å jobbe på. Dette medfører utfordringer for it-avdelingene.

Undersøkelsen viser at 12 prosent ikke vet hvilke regler arbeidsgiver har for bruk av privat utstyr mot jobbens systemer, men 39 prosent sier at arbeidsgiver ikke godtar privat utstyr til jobbrelaterte oppgaver.

Samtidig viser undersøkelsen at bare 28 prosent alltid følger arbeidsgivers regler på dette området. Alle andre bryter reglene i varierende grad, de fleste sjelden.

66 prosent mener dessuten at arbeidsgiver ikke har noe med å legge seg opp i hvordan de bruker internett. 46 prosent tror ikke arbeidsgiver følger med på hvordan de bruker bedriftens utstyr.

Tror på de ansatte
It-avdelingene later til å har for god tiltro til de ansatte. 52 prosent av de spurte som jobber i en it-avdeling sier de tror de ansatte følger arbeidsgivers regler. 38 prosent regner med at bedriftens utstyr også brukes til private formål.

En undersøkelse gjort av sikkerhetsselskapet Symantec blant norske mobilbrukere viser at bare 32 prosent bruker låsekode eller en annen form for beskyttelse på mobilen. 46 prosent av norske mobilbrukere vet ikke at det finnes sikkerhetsløsninger til mobiltelefoner.

Les også:
Trodde de ble angrepet da Johaug satte opp farten
Hacker fikk full kontroll over alle Facebook-kontoer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.