Ericsson skriver i en pressemelding at de nå er klar med verdens første LTE-plattform for mobile enheter. Dermed er teknologien for trådløst bredbånd opptil 100 megabit pr. sekund klar, og det er opp til mobiloperatørene om og når de ønsker å ta teknologien i bruk.

Les også: Mobilt superbredbånd før 2010

LTE står for ”Long Term Evolution” og er en videreutvikling av dagens 3G-teknologi. Ericsson viser frem sin nye løsning på CTIA Wireless 2008-messen i Las Vegas denne uken.

Første generasjon skal klare 100 megabit pr. sekund i nedlastingshastighet og 50 megabit pr. sekund i opplastingshastighet. Selv om dette er teoretiske øvre hastigheter snakker vi her om langt høyere hastigheter enn dagens 3G-løsninger – og hastigheter som gjør at ”mobilt bredbånd” kan konkurrere med for eksempel ADSL.

LTE kommer ikke til å bli kommersielt tilgjengelig for mobiloperatørene før 2009, ifølge Ericsson. Produkter basert på plattformen vil kunne bli tilgjengelig for forbrukerne en gang i 2010.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.