Omtrent syv av ti nordmenn har en smarttelefon. Og de fleste av oss er ikke lenger på den første telefonen, men har byttet minst én gang.

Mange av de som bytter fra Iphone til en Android- eller Windows-telefon opplever det som komplisert å få med seg alt innholdet fra Iphone over til den nye telefonen. Derfor har de fleste mobilprodusentene laget egne verktøy som ordner dette for deg, men få brukere vet om dette.

Høye gjerder
Apple er kjent for å bygge høye gjerder rundt sin eplehage. Hagen er vakker og innholdsrik, men dersom man vil ut, får man ikke uten videre med seg det man har kjøpt eller oppbevart der. Tipsene i denne artikkelen begrenser seg derfor til innhold som ikke er beskyttet av Apples digitale kopibeskyttelse. Det betyr i stor grad filmer og musikk som er kjøpt i Itunes.

Apper
Det er også slik at apper man har kjøpt eller lastet ned ikke kan brukes på andre systemer. Dette er det ikke noe å gjøre med, ettersom apper laget for ett system ikke kan brukes på andre.

De som bytter fra Iphone til Android vil derimot oppleve at de mest vanlige appene finnes på Android også.

Jobbtelefoner
Bruker du telefonen til å sjekke e-postadressen på jobb bør du antakelig ikke overføre kontakter og kalender med verktøyene i denne guiden. Sett opp en ny synkronisering på den nye telefonen, og så ordner resten seg selv.

Den andre metoden innebærer at man må synkronisere Iphone med Itunes, ikke bare sikkerhetskopiere. Da henter synkroniseringsprogrammet ut de filene som lagres, typisk musikk, kontakter og kalender.

Samsung
Samsung er den desidert største konkurrenten til Iphone. I Norge er de omtrent jevnstore med Apple.

Samsung går også lengst når det gjelder å hjelpe nye brukere. Samsung Smart Switch er et pc-program som flytter over informasjon fra blant annet Iphone til Samsung Galaxy S4, Galaxy S3 og Note II.

Smart Switch flytter alle typer informasjon, inkludert sms og bokmerker fra Iphone. Men det som gjør Smart Switch litt bedre er at den også sjekker om appene du har på Iphone også finnes til Android. Hvis de ikke gjør det anbefaler den alternativer.

For brukere som har andre Samsung-telefoner kan man benytte Samsung Kies. Dette programmet kopierer kontakter, musikk, bilder og video fra Itunes.

 

Sony
Sony har også laget et dedikert verktøy for flytting fra Iphone. Inkludert i pc-programmet Sony PC Companion (Sony Bridge for Mac) finnes funksjonen Xperia Transfer. Denne flytter all informasjon som er lagret i Iphone-sikkerhetskopien, inklusive sms og bokmerker.

Xperia Transfer fungerer på alle Xperia-telefoner lansert fra desember 2012.

HTC
HTC Sync Manager gjør samme jobb som Xperia Transfer. Den kan hente ut innholdet av en Itunes sikkerhetskopi og sette innholdet inn i en HTC-telefon. Verktøyet finner selv sikkerhetskopiene du har lagret og gjør det veldig enkelt å overføre innholdet.

LG
LG har et synkroniseringsprogram som heter PC Suite. I dette programmet kan man importere musikk og spillelister fra Itunes og få dem ut på en LG-telefon. Har du bilder fra en Iphone på maskinen kan du synkronisere disse også.

LG PC Suite inneholder ikke muligheten til å synkronisere fra en Iphone sikkerhetskopi, så man får ikke over sms, bokmerker, kalender eller kontakter.

Les også:
Her er Googles vårnyheter
Android stjeler showet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.