Det selges stadig flere smarttelefoner og salget utgjør nå nesten halvparten av det totale mobiltelefonsalget.

Ikke uventet stjeler Googles mobilplattform showet, ledet av koreanske Samsung. Ferske tall fra analyseselskapet Gartner viser at 75 prosent av smarttelefonene som ble solgt i første kvartal er en Android-telefon.

I tillegg øker gapet mellom Samsung og Apple. Samsung er fortsatt den største aktøren på smarttelefonmarkedet med en markedsandel på 31 prosent, en økning fra fjorårets 27,5 prosent.

Apple er nest størst med en andel på 18 prosent - en nedgang fra fjorårets 22,5 prosent. Dermed har Samsung trolig stjåler markedsandeler fra Apple.

Mye tyder på at Samsung også vil fortsette veksten inn i det neste kvartalet, godt hjulpet av det nye flaggskipet Galaxy S4.

Les testen her: Galaxy S4: God, gammel oppskrift

Men utfordrerne står i kø. LG har truffet blink med de rimeligere smarttelefonmodellene sine, noe som har brakt de oppover på listen over de største aktørene.

Følg med på DN.no tirsdag kveld for test av LG Optimus G.





Asia er den store driveren i markedet for mobiltelefoner, og står for mer enn halvparten av salget som teller 226 millioner mobiltelefoner.

Kina representerer det største enkeltmarkedet og står nå for 25,7 prosent av det globale mobiltelefonsalget.

Les også flere mobiltester:
<b>Samsung Galaxy S4 mot HTC One</b>
<b>HTC ONE: En komplett smarttelefon </b>
<b>Alt det beste fra Sony - i ett produkt</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.