Under CES-messen i Las Vegas forrige uke avduket Kygo Life under en lukket visning sin første høyttaler. Kygo Life har allerede en portefølje av ørepropper og hodetelefoner, men vil fremover også lage flere trådløse høyttalere.

Høyttaleren heter B9/800 og er en såkalt smarthøyttaler. Det vil si at den kan styres med stemmekommandoer og at man får muntlige svar. I tillegg til å styre musikk kan en smarthøyttaler også integreres med andre smartprodukter i huset og gjøre søk på nettet.

– For oss var det et naturlig valg å gå for Google Assistant. De kommer best ut i tester og Kyrre (Kyrre Gørvell-Dahll, aka Kygo, journ.anm.) har allerede et forhold til selskapet. Men de har strenge kriterier for å få bruke Google Assistant i en høyttaler og vi er stolte av å ha kommet gjennom nåløyet, sier Jon Inge Gullikstad, administrerende direktør i Kygo Life til DN.

Kygo B9/800.
Kygo B9/800. (Foto: Johannes Lovund)

Selv om Google tillater andre produsenter å inkludere deres digitale assistent i sine produkter, er det en møysommelig prosess som skal gjennomføres. Kygo Life forteller at Google har hatt et mannsterkt lag av personer som har bidratt til utviklingen av høyttaleren.

– Det er en helt annen prosess enn å lage en vanlig høyttaler. Både vårt eget designteam, eksterne eksperter og et team fra Google har vært med i prosessen. Det har vært nok folk til flere fotballag involvert, sier Gullikstad.

Google Assistant er i øyeblikket tilgjengelig på engelsk, fransk, tysk, spansk, portugisisk og enkelte asiatiske språk. Norsk er ennå ikke støttet, så inntil videre er hjemmemarkedet ekskludert fra å utnytte B9/800 fullt ut.

– Vi har avduket høyttaleren nå, men er ennå noen måneder unna lansering. Produktet vil bli lansert globalt og vi satser på at Google Assistant rulles ut med flere språk fortløpende, sier Gullikstad.

Han tror det er et smart trekk å være tidlig ute med smarthøyttalere.

– Foreløpig er det ikke mange europeiske eller nordiske merkevarer som lager smarthøyttalere. Vi tror det er riktig å satse på denne kategorien tidlig, selv om vi også har planlagt å introdusere andre typer trådløse høyttalere fremover, sier Gullikstad.

Pris og lanseringstidspunkt for Kygo B9/800 er ikke fastsatt, men det blir antagelig nærmere sommeren.(Vilkår)

Du trenger ikke lenger ringe elektriker for å få et lydanlegg som virker i hele huset.
Multiromsanlegg er lette å sette opp og leverer god lyd. Ulempen er at produsentene ikke snakker med hverandre.
02:43
Publisert: