Google har vedtatt en kjennelse og bot på 2,7 milliarder kroner til amerikanske myndigheter for å ha tillatt kanadiske nettbaserte apotek å annonsere og selge reseptbelagte legemidler som er i USA uten å kreve resept av kjøperne.

Boten gjenspeiler ikke bare Googles annonseinntekter fra de kanadiske nettapotekene, men også fortjeneste apotekene har hatt på ulovlig salg av legemidler i USA.

Google sier at de har stoppet denne praksisen for en god stund siden, men at de også «burde forstått at dette ikke burde vært tillatt i utgangspunktet», skriver NY Times.

Ved å godta boten og innrømme skyld nå slipper Google en inngående etterforskning fra amerikanske markedsmyndigheter. Dette kunne blitt belastende for selskapet som allerede kjemper mot anklager om konkurransehemmende virksomhet både i USA og EU.

Les også: Mener Google svikter rettsstaten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.