I forrige uke ble det kjent at et antall skadelige mobilprogrammer (apps) til Android-baserte smarttelefoner var spredt gjennom Androids egen apps-butikk.

Les mer: Farlige app-er i Googles butikk

Siden har Google tettet igjen sikkerhetshullet som ble utnyttet og utestengt utviklerne av programmene fra Android Marketplace. De har også kontaktet myndighetene for å få straffeforfulgt utviklerne Myornet. Men siden bare et fåtall brukere er bevisst på at de kan være utsatt for fare har Google også igangsatt en skjult tvangssletting av de aktuelle appene fra infiserte telefoner, skriver Mobile Business Briefing.

På sin blogg skriver Google at det ikke ser ut som om hackerne har fått ut mer informasjon enn serienummer (IMEI) og Android-versjon, men at det «ligger i sakens natur» at andre lekkasjer kan ha forekommet.

DroidDream som «viruset» kalles kan kun utnytte Android-telefoner som har installert ett av de infiserte programmene (hvorav alle er gitt ut av Myournet) og hvor telefonen har en eldre Android-versjon enn 2.2.2.

Les også: Har solgt 2 millioner sinte kose-fugler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.