Hackere har utsatt Mastercards nettside for så mange treff at siden er utilgjengelig, skriver BBC News.

Angrepet kommer dagen etter at Mastercard bekreftet at selskapet kuttet alle bånd med Wikileaks og at de ikke lenger overfører midler til organisasjonen.

Les også: <b>Ingen vil jobbe med Wikileaks</b>

Flere rammet
Hackerne som tar ansvar for at Mastercards nettside er nede, sier de vil angripe alle nettsteder de mener har en agenda mot Wikileaks.

Fra Sverige kommer det meldinger om at nettsidene til svensk påtalemyndighet og til advokatkontoret der advokaten til de to kvinnene som anklager Julian Assange for voldtekt jobber skal også være angrepet.

Påtalemyndigheten vet ikke om hjemmesidene virkelig ble angrepet av hackere tirsdag.

- Vet ikke årsaken
- Vår hjemmeside ble overbelastet tirsdag kveld, og da besluttet leverandøren å stenge den. Vi vet ikke årsaken, men forsøker å finne det ut, sier påtalemyndighetens informasjonsdirektør Karin Rosander til det svenske nyhetsbyrået TT, skriver NTB.

Onsdag morgen var det nettsidene til advokatfirmaet Borgström & Bodström som krasjet. Advokat Claes Borgström representerer de to kvinnene som anklager Assange for voldtekt og seksuelle overgrep.

Lite til felles
Den uspesifikke gruppen blir omtalt som Anonymous, og skal bestå av hackere over hele verden som ikke nødvendigvis har annet til felles enn at de reagerer på rettsforfølelsen av Wikileaks' talsmann og grunnlegger.

De koordinerte angrepene skal ha startet etter at Assange ble fremstilt i retten i London i går i forbindelse med en utleveringsbegjæring fra svenske myndigheter.

Gruppen skal også ha klart å lamme en sveitsisk bank som frøs Assanges konto tidligere i uken, skriver BBC.

Les også: Vil anmelde Visa for WikiLeaks-blokkering

<b>Ingen vil jobbe med Wikileaks</b>

<b>Stengte Assanges konto</b>

<b>Sverige utsteder ny arrestordre på Assange </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.